Veel kinderen met aandachts-, leer- en gedragsproblemen blijken een of meerdere van de volgende diagnoses te hebben: ADD, ADHD, dyslexie en dyspraxie. Deze diagnoses zijn opsommingen van bepaalde symptomen. Zoals: aandachtsproblemen, hyperactiviteit, moeite met lezen en problemen met de motoriek. In plaats van naar de diagnose te kijken, richten wij ons op de symptomen.

Wij vertalen die symptomen naar niet goed functionerende onderdelen van het brein op basis van anamnese en neurologisch onderzoek. Vervolgens stellen we plan op om tot verbetering van de symptomen te komen door middel van functioneel neurologische training gericht op individu specifieke onderdelen. Wij ondersteunen dus het brein in zijn functie en benaderen het vanuit zijn mogelijkheden om te verbeteren. Het centrale begrip hierin is ‘Neuroplasticiteit’.  Met als doelstelling bijvoorbeeld: een betere concentratie, makkelijker lezen of handiger bewegen.

Lees meer over:

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.