Interactive Metronome

Hoe functioneert het brein van uw kind? Dat brengen we voor een belangrijk in deel in kaart met de Interactieve Metronoom (IM). Dit is ook een trainingsprogramma voor verbetering van de verwerkingsvaardigheden van het brein (aandacht, motorische planning, ordenen). Hierdoor is IM een uitstekend middel voor het behandelen van kinderen en volwassenen met neurologische problemen, zoals traumatisch hersenletsel, CVA, evenwichtsstoornissen, geamputeerde ledematen, Parkinson, Multiple Sclerose (MS), incomplete dwarslaesie, afname van neurologische functies en ontwikkelingsstoornissen.

Ook steeds meer topsporters maken gebruik van IM. Dit omdat IM op het brein inwerkt en de verwerkingssnelheid verbetert. Zo toont onderzoek aan dat golfers sterk vooruit gaan na enkele behandelingen.

Zo werkt Interactive Metronome

Het IM-programma biedt een gestructureerd, doelgericht trainingsproces dat de cliënt uitdaagt precies tegelijk te reageren op een signaal dat de computer afgeeft. De cliënt wordt gevraagd om – met een speciale IM-handschoen – tegelijk met handen en voeten oefeningen te doen op het ritme van een signaal dat hoorbaar is via de koptelefoon. Zoals het met de tenen tappen op de speciale sensorische vloermat of klappen met de handen. Een geavanceerd begeleidingssysteem geeft onmiddellijke feedback. Het verschil tussen de prestaties van de cliënt en het computersignaal wordt gemeten in milliseconden. De score geeft de nauwkeurigheid van de timing weer.

Meer dan een decennium van klinisch onderzoek met Interactive Metronome toont aan dat vooruitgang in motorische planning en het motorisch ordenen kan leiden tot verbetering van:

  • Aandacht en concentratie
  • Taalverwerking
  • Gedrag (agressie en impulsiviteit)
  • Motorische controle en coördinatie
  • Academische prestaties

Ontdek de mogelijkheden van Interactive Metronome

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.