Leer-, aandachts- en gedragsproblemen: onze methode

Heeft uw kind leer-, aandachts- of gedragsproblemen? Neuro4kids gaat voor een lange-termijnoplossing, zonder vervelende bijwerkingen. We bekijken de problematiek vanuit diverse invalshoeken en maken een behandelplan op maat: gericht op het kind. En vooral: gericht op de oorzaak van het probleem. Onze methode sluit aan bij de laatste inzichten van neurowetenschappelijk onderzoek. Wij werken vooral aan functieverbetering van specifieke regio’s in het (rechter) brein. Ook voeding en voedingssupplementen zijn essentieel in de behandeling.

Het brein is te trainen

Neuro4kids is een benadering voor kinderen met aandachts-, leer- en gedragsproblemen. In onze behandeling gaan we uit van de wetenschap dat deze problemen niet op zichzelf staan, maar dat deze bijna altijd gezamenlijk voorkomen en zijn terug te voeren op het verminderd functioneren van specifieke onderdelen van het brein. Het goede nieuws is: het brein is te trainen. Ook minder actieve delen kunnen verbeteren.

Is de vooruitgang blijvend?

Regelmatig krijgen we de vraag of de vooruitgang blijvend is. Het antwoord is: ja! Maar wel met een aantal voorwaarden. Als de oogmotoriek is verbeterd, dan is de vooruitgang blijvend in het algemeen. Maar als het positieve effect op een Functioneel Disconnectie Syndroom (FDS) te maken heeft met het aanpassen van het dagelijkse voedingspatroon, dan kunnen we een lichte terugval verwachten. Immers, goed eten en drinken blijft van groot belang voor onze gezondheid; met of zonder FDS-problemen.

Lees meer over onze benadering

Lees meer over functionele neurologie

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.